В Офісі президента відреагували на слова Байдена про те, що Зеленський не хотів чути про плани Путіна щодо вторгнення

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Президент США Джо Байден заявив, що Володимир Зеленський проігнорував попередження про те, що Росія здійснить повномасштабне вторгнення країни напередодні теракту 24 лютого.

Про це американський лідер сказав під час зустрічі з виборцями у Лос-Анджелесі,  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Bloomberg.

“Я знаю, що багато хто думав, що я, можливо, перебільшую, але я знав, і ми мали дані для підтвердження, що Путін перетне кордон. Не було жодних сумнівів. І Зеленський не хотів цього чути, як і багато людей” — Джо Байден, Президент США.

Очільник Білого дому визнав, що можливість повномасштабного вторгнення Росії могла здатися надуманою, зазначивши: “Я розумію, чому вони не хотіли цього чути”.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі LIGA.net відреагував на цю заяву лідера США.

Він заявив, що безглуздо звинувачувати в чомусь країну, яка понад 100 днів протистоїть агресору, що переважає, якщо ключові держави світу не змогли превентивно зупинити РФ.

“Безумовно, це (слова Байдена. – Ред.) не зовсім так. Те, що Росія розробляє різні сценарії експансії, ми чудово розуміли. У Володимира Зеленського на столі постійно знаходилася відповідна аналітика, яка базувалася на якісних розвідданих. Президент також уважно реагував на всі слова та попередження наших партнерів”, – сказав Подоляк.

За його словами, Київ розумів наміри росіян, а про підготовку свідчить “блискавична реакція на багаторівневе вторгнення та перебудова оборонних можливостей, ефективне запровадження у перший тиждень дистанційних ударів, що різко зламали первинні російські плани”.

Разом з тим, вважає Подоляк, інтенсивність обстрілів усієї території України не можна було передбачити, і якщо виходити з такого сценарію, то евакуації підлягала б вся країна, що, з його словами, “просто неможливо навіть обговорювати”.

“І нарешті, ключове, мені здається, що безглуздо в чомусь звинувачувати країну, яка понад 100 днів ефективно бореться у повноцінній війні проти набагато ресурснішого опонента, якщо ключові країни не зуміли превентивно зупинити мілітаристські апетити РФ, чудово їх знаючи”, – підсумував Подоляк.

Як повідомляв “Прямий”, в РНБО не змогли пояснити стрімке захоплення окупантами Херсонської області.

24 лютого Президент РФ Владімір Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об’єкти Збройних сил України.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.