росія розмістила війська в 10 населених пунктах Білорусі – Міноборони

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

російська федерація розмістила війська в 10 населених пунктах Білорусі.

Також там розвернули “Іскандери”, що загрожує ракетними обстрілами по Україні. Про це розповів спікер Міністерства оборони Олександр Мотузяник в ефірі національного марафону, повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ .

“російські війська там є. Я не скажу вам точну кількість, але дислокуються російські підрозділи”, – повідомив речник.

За його словами, останні кілька тижнів збройні сили Білорусі в складі до семи батальйонів намагаються “прикривати” ділянку білорусько-українського кордону.

Але це лише демонстраційні дії, Білорусь не становить для України ждної загрози.

“Можливий напад України на територію Білорусі звучить ще смішніше, ніж можливий напад на територію росії”, – заявив він.

Водночас він нагадав, що Білорусь загрожує збільшити чисельність збройних сил Республіки до 80 тис. Але це роблять тільки для того, щоб Збройні сили України не передислокували свої сили на інші напрямки.

“Це більше демонстраційні дії, зокрема з боку підрозділів російської армії. І основна мета – відтягнути наші сили й не допустити їхнього перекидання на інші напрямки”, – вважає Мотузяник.

Він прокоментував ситуацію на півдні України й зазначив, що ситуація поки що відносно спокійна.

“Зараз на півдні спокійніше, оскільки ворог зосередив зусилля на сході. Але оперативна ситуація така: ми бачимо, що супротивник боїться, що ЗСУ там перейдуть в активний широкий контрнаступ. Тому вони намагаються окопатися, створити глибоку ешелонну оборону”, – наголосив речник.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко може наказати своїй армії напасти на Україну через страх втратити владу. Він боїться, що російський президент володимир путін позбавить його посади.

Армію Білорусі готують до переходу на воєнний час. Водночас загроза вторгнення з сусідньої країни в Україну зараз мінімальна. Лукашенко виконує завдання з боку росії. Водночас він може готувати так звані запасні виходи, щоб знати, як діяти у випадку поразки рф у війні проти України.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.