Зеленський заявив, що тіньової економіки в країні більше не буде

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

З огляду на постійну військову загрозу з боку Росії в українській економіці тепер не може бути «тіньового» компонента, повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні, про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ .

«Зараз в Україні багато дискусій про те, якою має бути економічна політика держави й у час війни, і тоді, коли повернемо мир. Хочу підкреслити одну деталь. І ця деталь – фундаментальна. Ми вже маємо звикати до того, що в суспільстві можуть бути тільки дві частини: ті, хто захищає нашу незалежність, і ті, хто працює так, щоби забезпечити цей захист. І це не питання тієї чи іншої економічної доктрини, не питання тієї чи іншої політичної позиції. Ми просто не можемо собі дозволити, щоб у країні залишалася «тіньова» частина економічного життя. Звичайно, я розумію, що в частині наших регіонів будь-яка економічна активність – офіційна чи неофіційна – є питанням просто виживання. Але якщо ми говоримо про нормальне, стабільне, міцне життя суспільства, роботу держави про нашу оборону, то маємо розуміти: є ті, хто служить, і є ті, хто забезпечує своєю роботою тих, хто служить», – цитує главу держави.

«Всі, хто працює в українській політиці, хто впливає на суспільну дискусію, мають усвідомити, що «тіньового» в країні більше не буде», – додав він.

Президент розповів, що провів нараду з урядом стосовно економічних питань. Урядовці погодились, що потрібно якомога швидше розробити державну підтримку малого бізнесу з надання грошових грантів.

Крім того, пріоритетом української економіки повинні стати підприємства в галузі оборони та національної безпеки. Держава повинна працювати над залученням високотехнологічних компаній на український ринок, зокрема через створення «індустріальних парків» та привабливих умов ведення бізнесу в країні.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.