Макрон може приїхати в Україну та оголосити про постачання важкого озброєння, – ЗМІ

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Президент Франції Еммануель Макрон може приїхати до України. Під час цього візиту він має намір оголосити про передачу ЗСУ самохідних гаубиць Caesar.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на французький телеканал Europe 1.

Зазначається, що можливість такого візиту до Києва французького президента нині ретельно вивчає його оточення.

Франція, яка наприкінці квітня вже поставила Україні шість гаубиць Caesar, до кінця цього місяця може подвоїти постачання цих установок.

“У французької армії було лише 76 САУ Caesar, отже вона віддасть Україні 16% цієї техніки”, – пише ЗМІ.

Офіційне оголошення про це може відбутися під час поїздки Еммануеля Макрона до Києва.

Як йдеться в повідомленні Єлисейського палацу, президенти України та Франції переговорили вчора, 9 червня.

Під час бесіди вони також обговорили останні події на фронті, потреби Києва у військовій техніці, політичну та фінансову підтримку, а також питання постачання гуманітарної допомоги.

Крім того, повідомляється, що французький президент пообіцяв “підтримувати контакт” щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

Зазначимо, Caesar – самохідна артилерійська установка нового покоління, що використовує 155 мм калібр та розроблена у Франції фірмою Nexter. Вона дає можливість вражати супротивника з відривом 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю.

Нагадаємо, раніше Макрон заявляв, що Росію не можна “принижувати, щоб у день припинення бойових дій світ міг знайти дипломатичне вирішення конфлікту”.

Такі слова лідера Франції викликали неоднозначну реакцію серед світових лідерів, в Україні французький президент зазнав критики.

Раніше президент Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському телеканалу Rai 1 говорив, що Макрон пропонував Україні “піти на певні поступки щодо суверенітету”, щоб допомогти Путіну “зберегти обличчя”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.