Стало відомо, кому в Україні підвищать пенсії

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Українським пенсіонерам у 2022 році таки перерахують пенсію, причому тричі. Наприкінці року середня пенсія по Україні становитиме не менше 4500 грн. Зросте мінімальна і як наслідок максимальна виплата.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на gsminfo.com.ua.

Підвищення відбудуться у липні, жовтні та грудні. У Міністерстві соціальної політики пояснили, як все буде відбуватися.

Підвищення відбуватиметься у три етапи.

Вже в липні відбудеться зростання мінімальної та максимальної виплати. Перша зросте до 2 027 грн, а друга до 20 270 грн. В жовтні відбудеться перерахунок за віком. Стосуватиметься він наступних категорій громадян:

  1. Пенсіонерам, яким більше 65 років і які мають весь необхідний стаж, піднімуть виплату до 2 680 грн.
  2. Пенсіонерам, яким виповнилося 70 років, і які мають необхідний стаж, де 30 років для жінок і 35 для чоловіків, піднімуть пенсію до 3000 грн.
  3. Тим кому виповнилося від 70 до 75 років, дорахують по 300 гривень щомісячної доплати. До цієї категорії входить понад 1,7 мільйона українців.

У грудні відбудеться чергове підвищення у зв’язку із зростанням прожиткового мінімуму. Відтак мінімалка становитиме 2 093 грн, а максимальна пенсія — 20 930 грн.

Всі хто має достатню кількість стажу, і кому виповнилося від 60 до 70 років зможуть претендувати на 2500 грн мінімальної виплати.

Віднедавна українцям дозволили виходити на пенсію достроково

Під час війни дуже багато підприємств припинили роботу, а маса людей потрапили під скорочення, чи змушені були тікати в інші регіони. В результаті цього Уряд вніс деякі поправки до пенсійного законодавства. Тепер ті особи, які мають весь необхідний стаж і яким залишилося 1-1,5 роки до виходу на пенсію, можуть оформлювати її вже. Для уточнення деталей, потрібно звертатися до відділень Пенсійного фонду.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.