Якщо Україна припинить воювати – не буде України. Якщо Росія припинить – не буде війни, – Держдеп США

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Україна не може припинити воювати, адже це призвело б до кінця її існування як суверенної країни. Але якби Росія припинила бойові дії, то війна б закінчилася.

Про це заявив речник Держдепу США Нед Прайс, про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на LIGA.net.

За його словами, США намагаються робити все, щоб покласти край війні, зменшити насильство та “завершити конфлікт, у якому спочатку не було потреби”.

Тому, продовжив Прайс, Вашингтон хоче зробити все можливе, щоб посилити позиції України на полі бою та за столом переговорів.

Водночас, сказав речник Держдепу, США також хочуть бути обережними, щоб ні Вашингтон, ні міжнародна спільнота не зробили нічого, що “дарма могло б продовжити конфлікт”.

“Зараз є лише одна країна, яка затягує цей конфлікт, і це, звичайно, Росія. Якби сьогодні Україна перестала воювати, завтра не було б суверенної, незалежної України. Якби Росія сьогодні перестала воювати, сьогодні не було б війни. Ось до чого це зводиться”, – пояснив він.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.