На Херсонщині відновили роботу українські оператори зв’язку

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

На Херсонщині відновив роботу зв’язок та інтернет від українських операторів – загарбники сьогодні дали живлення на українські мобільні та інтернет-мережі.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення в ефірі телемарафону радника голови Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

«Мобільний зв’язок вимкнули три доби тому і примушували, фактично, наших людей брати російські «сімки». Ми ж розуміємо, що ці російські сімки вони обмінювали на паспортні дані. Але через шалений дух опору окупант, мабуть, зрозумів, що це може закінчитись дуже погано, тому що всі люди знову, як було раніше, вийдуть з голими руками на окупантів, доводячи, що тут їх ніхто не чекає і ніколи тут не буде ніякої «хенеерії». Тож сьогодні зранку дали живлення на українські мережі – з’явився і Київстар, і Vodafone»— Сергій Хлань, радник голови Херсонської обласної ради

Він додав, що плани загарбників змусити херсонців користуватися виключно російським інтернетом і зв’язком, провалилися, і це ще одна перемога херсонців.30 травня у Херсонській області російські загарбники відключили інтернет та мобільний зв’язок від українських операторів. Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації заявила, що найближчим часом відновити зв’язок на Херсонщині, ймовірно, не вдасться, оскільки відповідне обладнання перебуває під контролем окупаційного режиму та російських військових.

А 24 травня у тимчасово окупованому Херсоні пролунав потужний вибух і зник мобільний зв’язок Київстар і Vodafone. Наступного дня Київстар повідомив про відновлення зв’язку в місті.

Крім того, 31 травня стало відомо про зникнення мобільного зв’язку в тимчасово окупованому місті Бердянськ Запорізької області.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.