В Івано-Франківську єврейська громада організувала безплатне кафе для переселенців

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

В Івано-Франківську за фінансової підтримки єврейського проєкта «LifeChanger» працює безкоштовне кафе для внутрішніх переселенців, які постраждали під час війни в Україні.

Автором ідеї є директор єврейської релігійної громади в Івано-Франківському регіоні Ігор Пельман.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Вікна.

«Ідея волонтерського кафе з’явилася в мене з перших же днів війни, коли переселенці почали прибувати до нашого міста і брали наші продуктові набори зі сльозами на очах. І ми вирішили, що потрібно допомагати цим людям», – зазначив очільник громади.

Щодня з понеділка по п’ятницю кафе відвідують 260 людей, які обідають гарячими та смачними стравами: супами, другим, салатами, випічкою та напоями. Щоп’ятниці представники єврейської громади також можуть отримати хали.

Для того, щоб нагодувати всіх охочих, волонтери-кухарі щодня готують приблизно 120 літрів перших страв та 70 кілограмів гарнірів. Для людей з хворобами шлунково-кишкового тракту передбачене дієтичне меню, а стареньким та людям з обмеженими можливостями їжу привозять прямо додому.

Відвідувачі можуть не тільки поїсти у волонтерському кафе, а й отримати безплатну юридичну консультацію, або полегшити серце під час розмови з психологом-волонтером.

Волонтерське кафе працює з 12:00 до 14:00 год за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Бельведерська, 17.

Довідково:

LifeChanger — єврейський проєкт всебічної підтримки населення України, яке опинилося у складних обставинах. Він започаткований у 2015 році. Щотижня його працівники рятують приблизно 7 500 українців з 35 різних населених пунктів, надаючи їм продуктові набори, медикаменти, продовольчі сертифікати, гарячі обіди та дитяче харчування.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.