Великі мережі домовились про імпорт солі. Обсяги покриють попит

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Великі продуктові мережі України — Fozzy Group («Сільпо», «Фора», «Trash! Траш!»), Auchan та «АТБ-маркет» — домовилися про постачання солі з-за кордону.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на інформацію компаній.

Fozzy Group у квітні почала закуповувати сіль у Дрогобицької солеварні, що дозволило забезпечити магазини групи, що працюють у Західному регіоні країни.

«На жаль, більше альтернатив для заміни кам’яної не йодованої солі «Артемсолі» немає. Тому компанія збільшила обсяги закупівель солі з Італії, знайшла постачальників у Польщі, які ще два тижні тому почали відвантажувати товар», — повідомили в компанії.

На першу партію солі з Румунії та Туреччини у Fozzy Group очікують на початку та в середині червня, щомісяця група закуповуватиме 200 тис. т солі, що повністю забезпечить потреби продуктових мереж, які входять до її складу.

В Auchan кажуть, що до сплеску попиту сформували запаси імпортної солі — екстра, йодованої та кам’яної — з Румунії, Польщі, в майбутньому будуть постачання з Греції. Ціна імпортної солі — 25-30 грн (вага не уточнюється — ред.). У деяких магазинах мережі полиці з сіллю порожні — це пов’язано з різким попитом на неї, і співробітники магазинів не встигають виставляти товар.

«Ми розуміли, що буде така ситуація, тому ще з березня почали налагоджувати імпортне постачання. Є домовленості з постачальником із Туреччини — ціна 1 кг солі у роздріб буде до 20 грн», — повідомили LIGA.net в «АТБ-маркет».

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.