У росії знову лякають загрозою ядерної війни

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Колишній прем’єр-міністр рф Дмитро Медведєв заявив, що дії НАТО підвищують можливість прямого конфлікту між Альянсом і росією, а це ризикує перейти в «повноцінну ядерну війну».

Свою загрозливу заяву Медведєв опублікував у ТГ-каналі, про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

За словами Медведєва, саме іноземні аналітики намагаються «впровадити у порядок денний тезу про те, що росія лякає світ ядерним конфліктом».

«Накачування країнами НАТО України зброєю, підготовка її військ до використання західної техніки, відправка найманців та проведення навчань країн Альянсу біля наших кордонів підвищують ймовірність прямого та відкритого конфлікту НАТО з росією замість «війни за довіреністю». Такий конфлікт завжди має ризик переходу в повноцінну ядерну війну», – заявив заступник голови радбезу рф.

Він написав, що це буде «катастрофічним для всіх сценарієм».

Нагадаємо, раніше в МЗС росії заявили, що сценарії можливого застосування ядерної зброї не застосовні до «реалізації завдань» їх вторгнення в Україну. При цьому в «розкручуванні риторики про вигадану російську ядерну загрозу» звинуватили Захід.

Але як стало відомо 5 травня, російські військові під час навчань у Калінінграді відпрацювали пуск мобільних комплексів балістичних ракет типу «Іскандер» із ядерною зброєю.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.