Перед війною до України в’їхало понад 11 тис. росіян: правоохоронці перевіряють їхнє місцеперебування

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Державне бюро розслідувань перевіряє понад 11 тис. громадян Російської Федерації, які заїхали перед війною та вчасно не покинули Україну.

Про це пише пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  інтерв’ю інформаційному агентству “Українські новини”директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова .

Наразі працівники ДБР, СБУ та Нацполіція визначають місцеперебування російських громадян. Потім щодо них будуть проводити фільтраційні заходи.

Сухочов наголосив, що у ДБРна базі Головного слідчого управління створили новий підрозділ, який займається розслідуванням військових злочинів Російської Федерації.

“Ми посилили його слідчими з територіальних управлінь та інших підрозділів. Сьогодні вони активно займаються такими провадженнями”, – розповів Олексій Сухачов.

Як повідомлялося, ДБР провело масштабні обшуки у Львівській області в родичів проросійських політиків Віктора Медведчука та Тараса Козака. Так, в одній з квартир, що належить дружині Тараса Козака, слідчі вилучили понад 108 тис. доларів США, 8,5 тис. євро, 18,6 тис. російських рублів, документи на об’єкти нерухомості та банківські картки.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.