“Вони вже програли війну, Україна вистояла”: литовський військовий попередив про нову агресію Росії через 5-10 років

Новини, Політика, Суспільство

Командувач Збройних сил Литви припускає нову агресію Росії за 5-10 років.

В оборонному відомстві Литви припускають чергову військову агресію Росії у майбутньому, оскільки вважають, що стратегічна поразка у війні проти Україні тільки підживить реваншистські настрої Кремля.

Про це командувач Збройних Сил Литви Вальдемарас Рупшис розповів в інтерв’ю LRT ,про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

“Російський реваншизм нікуди не подівся. Не скажу, що Росія вже програла усі битви, але просто через те, що Україна вистояла – вони вже програли війну. Відступ від Києва чітко продемонстрував невдачу їхнього початкового наміру… Думаю, зараз у них вже мало сподівань розбити українську армію. У спорті друге місце – це дуже почесно, проте у війні почесним є лише перше місце”, – зауважив командувач.

Рупшис додав, що повномасштабний відкритий напад Росії на Україну фундаментально змінив безпекову ситуацію у Європі, і НАТО прораховує можливі сценарії на найближче майбутнє і більш далеку перспективу, у тому числі – що і як буде відбуватись, якщо Росія наважиться на агресію проти країни-члена.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.