Польща запровадила санкції проти Газпрому та 50 юридичних та фізичних осіб

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Польща схвалила свій перший санкційний список, до якого увійшов російський Газпром, а також чимало російських та білоруських олігархів, загалом 50 юридичних та фізичних осіб

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський, про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

“Вчора я підписав рішення про санкції проти 50 російських олігархів і організацій, які ведуть реальний бізнес у Польщі. Наша мета – вдарити по російській економіці, щоб Росія не могла вести війну в Україні”, – йдеться у заяві.

Серед 50 юридичних та фізичних осіб є як олігархи, так і компанії, зокрема – Газпром. Під санкції також потрапляє олігарх В’ячеслав Кантор, який володіє 20% акцій компанії “Азот”. Під обмеження потраплять, зокрема, пов’язані з самопроголошеними президентом Білорусі Лукашенком особи. Також до переліку потраплять всі, хто “імпортував вугілля з Донбасу до Польщі”.

“Ми будемо застосовувати кілька видів санкцій, тобто заморожування майна, відсторонення від участі в тендерах, а в разі олігархів – заборону на в’їзд на територію Республіки Польща. Це перший список і він буде розширюватися”, – пояснює Камінський.

Польща може застосувати чотири види заходів: заморожування коштів, заборона на в’їзд, а також заборона участі у державних тендерах. Штраф за участь у тендерах попри заборону – до 20 млн злотих.

“Санкційний список, безумовно, буде розширено”, – запевняє Камінський.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.