“Ніхто не хоче побачити початок Третьої світової війни”: у Китаї виступили за підтримку мирного врегулювання в Україні

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Китай не зацікавлений у Третій світовій війні.

У КНР не хочуть побачити початок Третьої світової війни і сподіваються, що всі зацікавлені сторони виявлятимуть спокій і стриманість, запобігатимуть ескалації ситуації в Україні, якнайшвидше досягнуть миру і не платитимуть великої ціни Європі та світу.

Про це заявив офіційний представник МЗС Китаю Ван Веньбінь, про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення Huanqiu.

За його словами, в нинішній ситуації Україна та РФ повинні спочатку підтримати діалог і переговори, щоб запобігти розширенню та довгостроковому поширенню конфлікту.

“Водночас ми повинні також замислитися над тим, чому Європа знову увійшла у вир геополітичних конфліктів більш ніж через 30 років після закінчення холодної війни, як побудувати збалансовану, ефективну та стійку європейську архітектуру безпеки та як зміцнити глобальну систему управління безпекою”, – додав він.

Нагадаємо, що Сполучені Штати попередили Китай про серйозні наслідки у разі надання допомоги Росії. Йдеться про зброю та обхід санкцій. Представник Держдепу США Нед Прайс зазначив, що його країна уважно стежить за рівнем підтримки, яку КНР надає Росії.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.