Реєстрацію купівлі-продажу нерухомості планують відновити упродовж місяця

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

В Міністерстві юстиції пояснили, що робота реєстру речових прав на нерухоме майно обмежена, в т. ч., у зв’язку з можливими шахрайськими схемами.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Приміром, типова рейдерська схема, коли ставиться кілька «прокладок» (фірм-посередників), миттєво за один вечір майно продається декілька разів і потім його не повернеш.

Міністерство пропонувати Уряду встановити правило, що якщо майно придбав власник менш ніж місяць тому, – він його продати не може. Це означає, що нотаріус не зареєструє відчуження аби не створювати ланцюжків добросовісних вигодонабувачів, в яких неможливо навіть через суд майно повернути.

Мета влади – упродовж кількох тижнів, можливо місяця, повернути можливість проводити операції і реєстрацію купівлі-продажу нерухомості, як у довоєнний період – на територіях, де бойові дії не ведуться.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.