Договір про гарантії безпеки України допрацьовують – Офіс президента

Новини, Політика, Суспільство

Узгодження договору про гарантії безпеки триває. Робота над ним незважаючи на воєнні злочини Росії.

Договір про гарантії безпеки для України доопрацьовується юридичними підгрупами, які беруть участь у переговорах із Росією. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю НВ, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ. За його словами, Україна мала вдале формульне рішення, як вийти з війни та отримати гарантії безпеки. І більш-менш зрозуміла формула зафіксована у стамбульському комюніке.

Подоляк зазначив, що переговорний фон змінився після того, як стало відомо про воєнні злочини російської армії в Київській області. А пізніше стався ракетний удар по вокзалу в Краматорську і триває фізичне знищення Маріуполя. “Але робочі юридичні підгрупи доопрацьовують договір про гарантії безпеки для України щодо його відповідності міжнародному праву. Ідуть політичні консультації на рівні політичних радників країн потенційних гарантів. Все йде, але паралельно з очікуванням на те, що відбуватиметься на полях зіткнення”, – додав Подоляк.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.