4 травня світ може визнати дефолт Росії, – Центр протидії дезінформації

Новини, Політика, Суспільство

Центр протидії дезінформації при РНБО України спростовує маніпулятивну інформацію Росії про те, що “економіка РФ витримала перший удар санкцій”.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Цензор.НЕТ.

Як зазначається, санкції не означають раптову “смерть” економіки держави, рестрикції провокують ланцюгову реакцію.

У Центрі протидії дезінформації нагадують, що 4 квітня Росія не змогла сплатити зовнішні борги у валюті. Якби не санкції, протягом місяця РФ ще могла б знайти долари або євро та розрахуватися із кредиторами. Через це 4 травня світ може визнати дефолт Росії. Наступним етапом може стати стягнення боргових зобов’язань з держави, що також матиме наслідки

За прогнозом аналітиків, тривала війна з Україною може коштувати росії понад $ 20 млрд на день. Йдеться про прямі і непрямі витрати, включаючи й зниження обсягів виробництва через санкції, що своєю чергою призведе до безробіття”, – йдеться у повідомленні.

Також нагадується, що понад 400 світових компаній оголосили бойкот Росії та залишили ринок РФ. Наслідок – дефіцит товарів, зростання цін, звільнення співробітників.

“Водночас, ЄС та США готують новий пакет санкцій проти Росії”, – резюмують у Центрі протидії дезінформації.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.