На Заході вважають, що у короткостроковій перспективі війна в Україні не закінчиться – CNN

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Західні офіційні особи вважають, що у короткостроковій перспективі війна росії в Україні не завершиться.

Про це передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на телеканал CNN .

Зокрема, держсекретар Ентоні Блінкен сказав європейським союзникам, що, за оцінкою США, війна може тривати до кінця 2022 року.

Багато хто з офіційних осіб, які розмовляли з CNN, сказали, що важко передбачити, скільки триватиме війна. Але, за словами деяких чиновників, немає жодних ознак того, що кінцеві цілі володимира путіна змінилися, і малоймовірно, що він захоче переговорів (якщо тільки не зазнає військової поразки).

Офіційні особи наголосили, що міжнародна спільнота продовжуватиме підтримку України, але визнали, що можуть виникнути «реальні проблеми» із озброєнням.

Два європейські чиновники сказали CNN, що, на їхню думку, бої на сході України можуть тривати від чотирьох до шести місяців, а потім зайдуть у глухий кут.

Нагадаємо, журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв вважає, що війна в Україні може продовжуватися протягом тривалого часу – у росії достатньо ресурсів, щоб воювати щонайменше до кінця 2022 року.

Генерал США Марк Міллі теж говорив, що війна в Україні може тривати роками, це буде тривалий конфлікт.

Радник керівника ОПУ Олексій Арестович налаштований більш оптимістично. На його думку, війна може затихнути в кінці квітня – на початку травня, коли російські війська будуть настільки виснажені, що не зможуть наступати вже ніде.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 26 36

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.