Івано-Франківщина прийняла майже 133 тис. людей з інших регіонів України

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

На Івано-Франківщині з початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну прийняли 132 812 людей з інших регіонів України.

Про це передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Facebook-сторінці Івано-Франківської обласної військової адміністрації.

Заступниця голови військової адміністрації Людмила Сірко повідомила, що наразі на Прикарпатті поселили 348 дітей з дитячих будинків, інтернатів чи сиротинців інших областей. Зокрема, прихистили 173 малюків віком до шести років та 153 дітей — від шести до 17 років.

З її слів, впродовж доби в область приїжджають приблизно 1 000-1 300 людей. Станом на 15 квітня на Івано-Франківщині можуть прихистити ще приблизно 18 тис. переселенців.

“Завдяки співпраці з територіальними громадами області ми поселили на території приватного сектору 190 діток-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, — повідомила Людмила Сірко. — Також житлом забезпечили шість прийомних сімей, в яких виховуються 13 дітей, 136 діток із 18 дитячих будинків сімейного типу, 29 сімей опікунів та піклувальників із 39 вихованцями та одну родину патронатного вихователя, де проживають двоє дітей”.

Як йдеться у дописі, зараз на Івано-Франківщині розгорнули 17 871 ліжкомісце для розміщення людей, які вимушено переїжджають з інших областей України.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 26 36

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.