Окупанти вбили понад 100 людей на Сумщині, пошук зниклих продовжується – голова Сумської ОВА

Новини, Політика, Суспільство

Збитки економіки будуть обраховуватись десятками мільярдів гривень, вважає Живицький

Стало відомо, що в Сумській області вже про понад 100 вбитих окупантами цивільних громадян, значна кількість людей вважаються такими, що зникли безвісти, їх зараз розшукують.

Передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням  на брифінг в Медіацентрі Україна (Київ) голови Сумської обласної військової адміністрації Дмитра Живицького.

 «Загинуло понад 100 мирних мешканців, але, на жаль, ця цифра збільшується з кожним днем, бо знаходять тіла – зі зв’язаними руками, зі слідами катувань, розстріляні пострілами в голову, це страшні речі. Багато людей пропали безвісти, є люди, які знаходяться в полоні – по них працює переговорна група. Дуже багато громадян, про долю яких ми взагалі нічого не знаємо – на дорогах і трасах, в лісах знайдені розстріляні машини, а що сталось з людьми з цих машин достеменно невідомо», – повідомляє Живицький.

За його словами, в лікарнях багато поранених. Дуже серйозна психологічна травма у тих, хто переніс окупацію, у людей, через населені пункти яких проїжджали колони з тисяч одиниць ворожої техніки. Окупанти обстрілювали все навколо, стріляли з танків, автоматів, гранатометів по мирних мешканцях, по старих людях з дітьми.

«Наші люди на болотах ховались, на сільгосппідприємствах, у силосних ямах. Це був терор і жах, який чинили росіяни у нас в регіоні», – сказав голова Сумської ОВА.

За попередніми оцінками, збитки внаслідок знищення місцевої інфраструктури перевищили 10 млрд грн.

«Неможливо поки що порахувати збитки, завдані економіці, неотримані прибутки, несплачені податки, не працюючі підприємства», – заявив Живицький.

Бекграунд. Раніше керівництво росії наказало нищити будь-які докази злочинів своєї армії в Україні, зокрема в Маріуполі для спалення тіл загиблих цивільних працює 13 мобільних крематоріїв.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.