Німеччина й надалі підтримуватиме Україну, – речник уряду

Новини, Політика, Суспільство

Німеччина стояла на боці України та робитиме це й надалі, те ж саме стосується й глави держави Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Про це заявив заступник речника федерального уряду Вольфганг Бюхнер на брифінгу в середу, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Укрінформ.

“Федеральний президент займає чітку і однозначну позицію підтримки України. Так буде й надалі”, – запевнив Бюхнер у відповідь на численні запитання прокоментувати відмову українського керівництва прийняти Штайнмаєра в Києві.

Німеччина, зауважив він, була і є одним із найбільш рішучих прихильників України на міжнародному рівні, і це тісно пов’язане з багаторічною роботою нинішнього федерального президента. Бюхнер також підкреслив, що президент безумовно представляє ФРН і нагадав, що нещодавно його було переобрано на другий термін.

Представник німецького уряду не став коментувати твердження, нібито українська сторона відмовою прийняти Штайнмаєра образила німецький народ, а також можливий зрив візиту канцлера Олафа Шольца в Україну після “афронту”.

Бюхнер натомість зазначив, що канцлер перебуває у постійному контакті з Президентом Зеленським. “Україна знає, і це знає її Президент, що Німеччина твердо стоїть на її боці, що ФРН допомагає і буде продовжувати це робити”, – підкреслив заступник урядового речника.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.