За добу росіяни 66 разів обстріляли Харківщину: є загиблі та поранені

Новини, Політика, Суспільство

На Харківщині окупаційні війська Російської Федерації почали масово використовувати особливо небезпечні міни відкладеної дії.

Пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на заяву голови Харківської ОВА Олега Синєгубова.

За його словами, такі міни спрацьовують, коли їх зачіпає людина чи реагують на рух.

“Ми зафіксували активне використання окупантами мін відкладеної дії. Вони не спрацьовують одразу, лише тоді, коли їх зачепить людина чи спрацює інший фактор руху. Тому ще більш небезпечні”, – розповів Синєгубов.

Він закликав громадян бути вкрай обережними, не підходити до вибухонебезпечних предметів та не намагатися їх самостійно знешкодити.

Очільник Харківської ОВА зауважив, що протягом доби російські війська нанесли близько 66 ударів із артилерії, мінометів, РСЗВ.

“Постраждали Салтівка, П’ятихатки, Холодна Гора, Пісочин, Золочів, Балаклія, Дергачі. Рятувальники ліквідовували пожежі у будинках, складських приміщеннях та іншій цивільній інфраструктурі”, – резюмував Синєгубов.

За його словами, внаслідок обстрілів росіян постраждали цивільні – 11 загиблих, серед них – 7-річна дитина, 14 поранених. Наразі медики Харківщини надають необхідну медичну допомогу та борються за життя поранених.

“По області спостерігаємо активність ворожих літальних апаратів для розвідки. За добу ЗСУ знищили ворожий “Орлан”, – резюмував голова Харківської ОВА.

Нагадаємо, 24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об’єкти Збройних сил України.

Після цього Верховна Рада запровадила воєнний стан в Україні. У зв’язку з чим президент України Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію та утворив Ставку Верховного головнокомандувача.

До слова, у деяких областях України запровадили комендантську годину, як вимушений крок в умовах війни.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.