Окупанти у Волновасі змушують дітей йти у школу, що робить їх живим щитом агресора

Новини, Політика, Суспільство

Ймовірно такі дії спрямовані на ускладнення майбутнього звільнення міста, вважає Денісова.  Окупанти зобов’язують дітей на тимчасово окупованих територіях розпочати навчання у районах, які знаходяться на межі ведення бойових дій.

Пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення у Телеграм Уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової.

“Під час моніторингу соціальних мереж окупаційної влади, було виявлено інформацію, що у тимчасово окупованому місті Волноваха Донецької області з 11 квітня російські окупанти змушують дітей йти до навчальних закладів. Ймовірно такі дії окупантів спрямовані на ускладнення операції з майбутнього звільнення міста Збройними Силами України та для можливих провокацій із жертвами заради дискредитації та звинувачення української сторони”, – написала Денісова.

За її словами, у такому випадку діти фактично стануть заручниками та живим щитом для військ російського агресора.

Нагадаємо, що станом на 11 квітня, 183 дитини загинули в Україні через збройну агресію Російської Федерації, 342 отримали поранення.

За інформацією з різних джерел, російські окупанти примусово вивезли з України 121 тис. українських дітей. Це і сироти, і ті, хто має батьків.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.