Прикарпаття прийняло понад 109 тисяч людей, які втікають від війни

Новини, Політика, Суспільство

За інформацією обласного Координаційного штабу, на Прикарпатті розміщено вже понад 109 тисяч людей із інших регіонів.

Із перших днів війни Івано-Франківщина стала однієї із областей, до якої почали прибувати тисячі людей у пошуках безпечного місця перебування. Для оперативного пошуку житла для них, речей першої необхідності, а також одягу за ініціативи обласної військової державної адміністрації в області було створено Координаційний штаб із розміщення тимчасово переміщених осіб, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської обласної військової адміністрації.

«На сьогодні ми вже прихистили в області 109 430 осіб із тих регіонів, де продовжуються активні бойові дії, — розповіла заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко. — Найбільше людей розміщено у Надвірнянському, Івано-Франківському та Коломийському районах. Ми щоденно розгортаємо додаткові ліжко-місця, облаштовуємо заклади комунальної та державної форм власності, щоб надати людям, котрі опинилися у складних життєвих обставинах, тимчасовий прихисток».

За словами Людмили Сірко, наразі вільними є майже 18 тисяч місць для поселення. Також область приймає людей, які прибувають транзитом. На Прикарпатті їм пропонують місця для відпочинку, можливість повечеряти та поснідати. У разі, якщо люди виявляють намір залишитися в області, то для них знаходять вільні місця для проживання, запевняють в обласному Координаційному штабі.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.