Зеленський на саміті G7: За цією війною настануть глобальна продовольча криза та політична дестабілізація

Новини, Політика, Суспільство

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на саміті “Великої сімки”, заявив, що після російсько-української війни настануть глобальна продовольча криза та політична дестабілізація.

“Сталася глобальна катастрофа. Росія знищила глобальну безпекову архітектуру, завдала потужного удару по міжнародних відносинах. Але це лише початок. Після цієї війни може настати глобальна продовольча криза. Чим довше не буде миру на українській землі, тим менше продовольства з України отримає світовий ринок. У багатьох країнах Азії, Африки, Європи можуть навіть виникнути надзвичайні проблеми з доступом до базових продуктів і з цінами на продовольство”, – заявив глава держави, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Це, за словами президента, однозначно скінчиться політичною дестабілізацією. “Може, в цьому також мета російського керівництва. Мені це не відомо, але ми всі маємо діяти негайно. Негайно зупиняти російські війська, прибирати їх із території України. Мир потрібен негайно, доки планета не зіткнулася з іще більшим рівнем проблем”, – сказав він.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.