Україна хотіла б бачити Ізраїль серед гарантів своєї безпеки – Єрмак

Новини, Політика, Суспільство

Україна хотіла б, щоб Ізраїль став одним із підписантів великого міжнародного договору, який надавав би чіткі гарантії безпеки нашій державі.

Про це під час спілкування із ізраїльськими ЗМІ заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Такий договір передбачає великий список країн – потенційних гарантів. Тому з кожною з цих країн ми проводимо окремі консультації, щоби потім зустрітися разом», – розповів Єрмак.

Крім того, Україна хотіла б отримати більшу допомогу від Ізраїлю щодо озброєнь та військових технологій.

Єрмак зазначив, що українська влада вітає посередницьку роль Ізраїлю у спробах зупинити війну, розпочату росією.

Нагадаємо, за словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, Україна веде переговори з багатьма країнами щодо гарантій безпеки. Серед них – США, Британія, Німеччина, Франція та Туреччина.

Раніше Кулеба розповідав, як не повторити помилку Будапештського меморандуму щодо гарантій безпеки.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.