На Київщині розпочинають евакуацію цивільного населення з Бучі, Бородянки, Ворзеля

Новини, Політика

На Київщині розпочинають евакуацію цивільного населення.

Інформує щоденна онлайн-газетаГолос ІФ. з посиланням на кореспондента Суспільного.

Колони авто вирушають за людьми в Бучу, Бородянку, Ворзель. На територію міст в’їдуть рятувальники і представники Червоний хреста.

Раніше у Київській ОДА закликали місцевих жителів прийти в місця збору об 11:30.

1. Ірпінь, готель “Ірпінь”, вулиця Соборна, 105Б

2. Ворзель, Укрпошта, вулиця Курортна, 25

3. Буча, Бучанська міська рада, вулиця Енергетиків, 12

4. Гостомель, Виправна колонія, вулиця Мирна, 3А

5. Бородянка, Церква, вулиця Православна – вулиця Центральна

6. Гостомель, вулиця Свято-Покровська, 220

На людей чекатимуть автобуси, на місці роздаватимуть воду, їжу та ліки.

Що відомо

  • Росія погодилась не обстрілювати евакуаційні маршрути з Маріуполя, Волновахи, Енергодара, Сум та Київщини. 9 березня з 9:00 до 21:00 будуть відкриті гуманітарні коридори, у цей час військові мають припинити вогонь. Про це на брифінгу 9 березня сказала віцепрем’єрка Ірина Верещук.
  • Гуманітарний кордон створюють за підтримки міжнародної організації “Червоний хрест”. Якщо сторони домовилися про гуманітарний коридор, вони не мають права стріляти чи перешкоджати населенню евакуюватись з міста.
  • В Офісі президента України оприлюднили перелік міст, які потребують гуманітарних коридорів. Населені пункти розташовані у восьми областях.
  • 8 березня конвой з гуманітарною допомогою, який направлявся у Маріуполь, потрапив під обстріл Градами. Загиблих не було.
  • 8 березня вдалося евакуювати приблизно 3 500 людей з Сум.
  • 5 березня мали організувати гуманітарні коридори у Маріуполі та Волновасі. Віцепрем’єрка Верещук сказала, що Росія попри домовленості обстрілювала населені пункти, через що евакуація жителів стала неможливою. Пізніше Путін заявив, що російські війська припинили бойові дії для гуманітарного коридору у Волновасі, втім люди не виходили. В Україні це заперечують.
  • Президент РФ Володимир Путін назвав вимоги до України для припинення війни. Серед них — нейтральний статус, щоб країна не вступила в НАТО, і демілітаризація.Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

    Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.