На Франківщині з 14 березня відновлюють навчання у закладах освіти

Кримінал, Новини, Суспільство

На Івано-Франківщині наразі не відновлюватимуть очне навчання для здобувачів освіти. 

Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської обласної військової адміністрації Віктор Кімакович,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Натомість розглядають запровадження дистанційного формату з понеділка, 14 березня.

«У населених пунктах вже почали готуватися до занять онлайн. Про відновлення очного навчання наразі не йдеться. Поки не ризикуємо. Проте, навчання онлайн можна проводити», — каже Кімакович.

Також, школярі-переселенці можуть продовжити навчання у школах за місцем їх тимчасового проживання за заявою батьків, або ж в екстернатній чи змішаній формі.

За словами директора департаменту, в управлінні освіти очікують на рекомендації від Міністерства освіти і науки України.

Зазначимо, що Міністерство освіти анонсувало, що з 14 березня рекомендуватиме відновити навчання, де це можливо, оскільки освітній процес не має перериватися.

«Наступного тижня ми будемо рекомендувати відновити його там, де це можливо. Дуже багато дітей виїхало в області, де є ще можливість здійснювати освітній процес», — підкреслив в ефірі телемарафону міністр освіти Сергій Шкарлет.

Також міністр повідомив, що там, де немає такої можливості, планують організувати індивідуальне та дистанційне навчання.

Крім того, з понеділка запустять єдину освітню платформу на базі Всеукраїнської школи онлайн з єдиним освітнім розкладом.

«Якщо хтось не може доєднатися до конкретної школи, зможе навчатися в дистанційному форматі», — пояснив Шкарлет.

Освітянин також додав, що для тих, у кого немає Інтернету, складуть індивідуальний графік або нададуть академічну відпустку. Також розглядають можливість — перенести освітні нормативи на наступні семестри. Це стосується насамперед учасників бойових дій.

Нагадаємо, з 28 лютого заклади освіти в Івано-Франківській області перебувають на канікулах. Це рішення пов’язане з повномасштабним російським збройним вторгненням в Україну.

До слова, у багатьох гуртожитках спортзалах та інших приміщеннях шкіл в області облаштували місця для перебування вимушених переселенців.

Зокрема, станом на 9 березня понад 38 тисяч переселенців приїхали на Івано-Франківщину та зареєструвались. Відтак, в області розуміють, що переселенців ставатиме все більше, тому активно готуються їх приймати.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.