Аферисти створюють фіктивні рахунки під виглядом збору грошей на благодійність – МВС

Економіка, Новини, Політика

Зловмисники також просять передоплату за нібито евакуаційні перевезення громадян.

МВС України попереджає, що аферисти створюють фіктивні рахунки та привласнюють гроші громадян під виглядом збору грошей на благодійність.

Зокрема набули популярності схеми шахрайства під виглядом евакуаційних перевезень громадян. Зловмисники просять передоплату на картку.

“Шановні громадяни! Якщо ви постраждали від шахрайства в Інтернеті, повідомте про це до кіберполіції на електронну пошту: callcenter@cyberpolice.gov.ua”, – йдеться у повідомленні МВС, про що інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.
Також розповсюджені фейкові оголошення зі збору грошей на лікування дітей, які нібито постраждали від військової агресії.

Кіберполіція закликає громадян бути уважними та переказувати гроші лише на офіційні рахунки або через перевірені благодійні фонди.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.