У Львові пройшла акція протесту та судове засідання у резонансній справі Сергія Феденишина (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини, Суспільство

11 лютого в приміщенні Львівського апеляційного суду пройшло чергове засідання Залізничного районного суду у місті Львові, в резонансній справі Сергія Феденишина.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

В 2019 році на всю Україну гучно пролунала заява Львівської обласної прокуратури, про затримання цілого угрупування, яке нібито займалося збутом наркотиків по всій державі та за її межами.

також читати: У Львові протестували проти перенесення засідання у резонансній справі Сергія Феденишина через хворобу прокурора (відео+фото)

Судове засідання, яке мало розпочатися об 11:00 год. затягувалось і розпочалося лишень о 13:00 год. коли до суду були доставлені підозрювані у справі. Суд під головуванням Наталії Палюх та за участю прокурора Сергія Криштановича цього разу розглядав відеозапис обшуку у помешканні Сергія Феденишина .

За словами адвоката Миколи Сенька під час обшуку правоохоронцями у його підзахисного Сергія Феденишина були допущені істотні порушення. Зокрема поліцейські примушували силою Сергія надати потрібну їм інформацію. Це зафіксовано на звуковій доріжці, хоча в цей час відеокамера була направлена у підлогу. Під час обшуку відеозапис двічі незаконно переривався без зазначення цього у протоколі. На відео видно, що поліцейські безперешкодно пересуваються по всіх кімнатах помешкання Феденишина, а не знаходяться у місці проведення обшуку.

також читати: Резонансна справа Сергія Фединишина: у Львові розпочався судовий розгляд, вивчення доказів, пройшла акція за чесне правосуддя (відео+фото)

Під час перегляду відео обшуку у Сергія Фединишина був вилучений мобільний телефон, ноутбук, та блокноти, в майбутніх судах належить встановити чи є докази організації злочинної групи на даних носіях інформації.

Тим часом під стінами Апеляційного суду незважаючи на перешкоди, які очевидно були підготовлені заздалегідь пройшла акція протесту проти незаконного утримання під вартою більше 460 днів Сергія Фединишина.

Подробиці у відео від Голос ІФ:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.