Резонансна справа Сергія Фединишина: у Львові розпочався судовий розгляд, вивчення доказів, пройшла акція за чесне правосуддя (відео+фото)

Відео-новини, Кримінал, Новини, Суспільство

20 січня о 14:00 год. у приміщенні Львівського апеляційного суду відбулося чергове засідання першої судової інстанції Залізничний суду, у резонансній справі Сергія Феденишина.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Нагадаємо, що в листопаді 2019 року поліція та прокуратура Львівської області прозвітувала про нібито викриття масштабного угрупування, яке займалося збутом наркотиків по всій Україні.

Тоді місцеві ЗМІ без належних доказів призначили «керівником» цього угрупування місцевого депутата ОТГ, бізнесмена, спортсмена та громадського діяча Сергія Феденишина. Більше року справа фактично по суті не розглядалася, судові засідання переносилися.

також читати: Більше року за гратами. Резонансна справа Сергія Феденишина. Кримінал чи все ж таки політика? (відео)

Цього разу до суду прибули усі представники підозрюваних у справі. Суддя Наталія Палюх зауважила прокурору, який прибув на засідання із більше ніж 15 томами справи, що вони належним чином неоформлені, не підписані та не пронумеровані.

Судове засідання проводилося за безпрецедентними заходами безпеки, у залі окрім судової охорони, місцевої поліції були присутні спецпрезначенці.

У цей час перед приміщенням Львівського апеляційного суду проходила акція на підтримку Сергія Феденишина та чесне, незаангажоване правосуддя.

«Ветерани АТО/ООС, колеги по роботі та спорту Сергія Феденишина скандували та вимагали справедливості. З собою люди принесли плакати із вимогами:

«Кому перейшов дорогу Сергій Феденишин»?

«Суд без справедливості та Закону це помста»

«Справа Феденишина С.В. піар прокуратури чи боротьба зі злочинністю»???

«410 днів у СІЗО без доказів вини»

«Вимагаємо пом’якшення запобіжного заходу для Феденишина С.В.» та інші…

У судовому засіданні було розглянуто надані прокуратурою «докази» причетності підозрюваних у справі, а саме скановані відгуки клієнтів з сайту, який здійснював продаж наркотичних засобів. Суддя Наталія Палюх зауважила, що прочитати ці «докази» можливо лишень за наявності лупи так, як виконані вони були мілким білим шрифтом на чорному фоні.

також читати: У Львові пройшла акція протесту проти незаконного перебування під вартою без звинувачень Сергія Фединишина

Переглянувши переписку з сайту, суд перейшов до огляду відеофайлів «Нової пошти». Представлені відеофайли були з різних регіонів України, зі Сходу та Заходу держави, у тому числі і з Львівської області на яких були фігуранти справи. Суддя Наталія Палюх запропонувала двом підозрюваним по справі упізнати себе. Один арештований себе на відео упізнав, інший ні.

Адвокати більшості підозрюваних вказали на неточності у відеофайлах та неможливість упізнання їх підзахисних на відео.

Судове засідання закінчилося о 17.19 годин та перенесено на 25 січня 11 годину.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.