У Львові протестували проти перенесення засідання у резонансній справі Сергія Феденишина через хворобу прокурора (відео+фото)

Відео-новини, Кримінал, Новини, Суспільство

03 лютого 2021 року об 11:00 год. в Львівському апеляційному суді мало пройти чергове засідання Залізничного районного суду міста Львова у гучній та резонансній справі Сергія Фединишина.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Перед початком засідання під стінами Львівської Феміди на акцію протесту проти утримання понад 13 місяців без належних доказів у стінах СІЗО львівського бізнесмена, громадського діяча, політика та спортсмена Сергія Феденишина  зібралися його родичі, друзі та знайомі.

Один із товаришів Сергія прокоментував чому Він та десятки інших людей збираються на акції протесту під стінами Львівського апеляційного суду.

також читати: Феденишина на волю!!! Під таким гаслом пройшла акція протесту та суд у Львівському апеляційному суді (відео+фото)

Тим часом на  засідання суду під головуванням судді Наталія Палюх зібралися секретар суду та троє захисників по справі так званого «наркокортетю». На судове засідання не з’явився прокурор Сергій Криштанович. За словами судді Наталії Палюх зранку 03 лютою їй зателефонував прокурор Сергій Криштанович і повідомив, що захворів на COVID-19. У зв’язку із цим суддя Наталія Палюх судове засідання закрила призначивши наступне слухання на 11:00 год 11 лютого 2021 року.

також читати: Резонансну справу Сергія Феденишина можуть відкласти у зв’язку із хворбою порокурора…? (відео)

Під стінами Львівського апеляційного суду продовжувалася акція протесту проти незаконного утримання в СІЗО Сергія Фединишина.

Люди вимагали справедливого судочинства, зміни запобіжного заходу, звільнення з під варти Сергія, мітингарі   палили фаєри  та скандували:

 «Феденишина на волю!!!»,

«Справедлива застава»,

«Більше 410 днів у СІЗО  без доказів не справедливо»,

«Саджайте корупціонерів, а не патріотів», тощо.

Після цього акція протесту перемістилася до Львівського обласної прокуратури.

Нагадаємо, що в 2019 році Прокуратура Львівської області гучно на всю Україну презентувала справу про викриття наркокортелю з міжнародними зв’язками. Тоді ж у ЗМІ у організації цього синдикату без будь-яких доказів звинуватили Сергія Феденишина. Одразу ж після цього розслідування у справі застопорилося і почало гальмуватися.

За словами адвокатів Андрія Шніцара та Миколи Сенька їхній підзахисний Сергій Феденишин без належних на те доказів більше року перебуває у слідчому ізоляторі, а звинувачення у справі подібні на політичне замовлення.

також читав: Більше року за гратами. Резонансна справа Сергія Феденишина. Кримінал чи все ж таки політика? (відео)

Подробиці у сюжеті від Голос ІФ:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.