Більше року за гратами. Резонансна справа Сергія Феденишина. Кримінал чи все ж таки політика? (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини, Суспільство

Більше року тому в Україні, на Львівшині гучно пролунала історія про синдикат, який нібито виготовляв та поширював по країні та закордон наркотичні засоби.

Як передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Тоді правоохоронці відрапортували про затримання угрупування «злочинців» та назвали лідера «наркокартелю» – молодого мешканця Львівської області, спортсмена, депутата Лопатинської ОТГ Сергія Феденишина.

Весь цей час Сергій перебуває під вартою без належних на те доказів, принаймні так вважають його адвокати Андрій Шніцар та Микола Сенько.

Подробиці у відео від Голос ІФ:

Для гучного затримання було залучалися сотні правоохоронців, проведено 90 обшуків. Попри презумпцію невинуватості, прокуратура на, скликаній опісля прес-конференції, ствердно заявила, звісно, не називаючи імені, що керував цим угрупування депутат ОТГ на Львівщині, голова комісії з питань культури, молоді та спорту. Однак, ще до прес-конференції в ЗМІ «злили» ім’я підозрюваного, яким виявився 24-річний Сергій Феденишин. Враховуючи всю важкість злочину, в засобах масової інформації, а відтак – у свідомості людей, закарбувалось ім’я Сергія, якого, фактично, без суду та слідства призначили винним.

Тоді з різних куточків України були затримані люди, які не були пов’язані між собою, а тим більше не були знайомі Сергію Феденишину.

Цікаво, що раніше правоохоронці заявляли про нібито задокументовані факти збуту наркотичних засобів за кордон, а саме у республіку Білорусь. Наразі такі звинувачення вже не висуваються.

На думку адвокатів, вся ця справа цілком схожа на політичну розправу з Сергієм, який у свої 24 роки став популярним політиком у своєму районі, займався організацією спортивних подій та був активним учасником громадсько-політичного життя.

«Можливо, він просто перейшов дорогу якомусь урядовцю і зараз йому «шиють» злочин, якого він не скоював. З усіх підозрюваних, частина осіб навіть не знайому Сергію», – кажуть адвокати.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.