Цього року на Прикарпатті зафіксували на 118 ДТП менше, ніж у минулому

Кримінал, Новини, Суспільство

На 118 дорожньо-транспортних пригод менше зафіксували цього року на Прикарпатті, порівняно з 2019-м.

Про це кореспондентам Суспільного Карпати розповіла речниця обласної патрульної поліції Христина Мриглід, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Наразі патрульні поліцейські контролюють дороги в межах, де найчастіше трапляються аварії – виїзди з торгово-розважальних центрів, перехрестя, кільцеві розв’язки та дороги з хорошим покриттям.

Станом на сьогодні, розповідає речниця обласної патрульної поліції Христина Мриглід, трапилося 1 373 аварії: “Якщо у минулому році в ДТП травмувалося більше 300 людей, то цього року – 250. Переважно ставалися зіткнення транспортних засобів. Також відбувалися наїзди на перешкоди та на пішоходів. Як правило, це ті люди, які раптово вибігають на проїжджу частину або рухаються нею, або ті, що виходять з-за транспортних засобів, коли є недостатня видимість”.

Василь Будник з Калущини за кермом автомобіля – вже понад сім років. Каже, за цей час жодної дорожньо-транспортної пригоди не вчинив: “На пішохідних я пропускаю. Є багато автомобілістів, які не пропускають. Це мені дуже не подобається. Треба дотримуватися правил дорожнього руху, обмеження руху”.

Франківець Володимир Крук вважає, що головною причиною великої кількості ДТП є людський фактор: “Дуже багато молодих водіїв, які нещодавно отримали права чи, як то кажуть, батьки їм покупляли машини. Я, наприклад, за кермом з 1990-го року – у ДТП не був ні разу, в мене тільки одне порушення”.

До слова, 21-го грудня цього року на засіданні Кабміну затвердили нову Державну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2023-го року. Її головна мета – знизити рівень смертності внаслідок ДТП у порівнянні з 2019-м роком.

Як будуть впроваджувати цю програму в Івано-Франківській територіальній громаді, кореспонденти Суспільного Карпати намагалися дізнатися у голови комісії з питань безпеки дорожнього руху та влаштування об’єктів транспортної інфраструктури Михайла Смушака. Проте впродовж дня на наші телефонні дзвінки він не відповідав.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.