Як безпечно провести новорічні свята. Поради прикарпатських рятувальників (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Як користуватися піротехнікою і не травмуватися та як прикрасити ялинку, щоб уникнути пожеж.

Суспільне Карпати поспілкувалося з прикарпатськими рятувальниками та з’ясовувало, що потрібно робити, аби новорічні свята пройшли безпечно, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Перш за все, рятувальники застерігають – не ставте ялинку біля обігрівачів, поруч з бенгальськими вогнями чи на нерівній поверхні, оскільки це може призвезти до пожежі. За словами речниці управління ДСНС в області Христини Перцович, погасити таке загоряння можна вогнегасником або вологим полотном.

Як безпечно провести новорічні свята. Поради прикарпатських рятувальників

Також рятувальники рекомендують прикарпатцям не користуватися піротехнічними виробами. Якщо ви все ж таки не уявляєте свята без феєрверку, пам’ятайте, його потрібно запускати з рівної поверхні на відстані понад 100 метрів.

“Найперше, слід звертати увагу на інструкцію. Вона є в кожному виробі. Ознайомтеся і чітко виконуйте її. Правильна експлуатація виробу може запобігти травмуваню”, – каже інженер відділення дослідження пожеж УДСНС в області Юрій Гавтуняк.

Гірлянди на ялинці потрібно застосовувати тільки з послідовним увімкненням лампочок, розповідає інженер дослідно-випробувальної лабораторії Валентина Хорошун. Також розповідає, що дітям заборонено гратися електрогірляндами.

“Гірлянда повинна бути зроблена з гнучкого дроту з мідними жилами. Не рекомендується вмикати її довше, аніж на дев’ять годин. Адже при довгому світінні гірлянда нагрівається”, – каже Валентина Хорошун.

До слова, впродовж року на території області виникло понад 3 000 пожеж, внаслідок яких загинуло 33 людини.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.