Інвестори розрекламованого Гобітхілу у Верховині заявили про шахрайство (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини, Суспільство

Інвестори масштабно розпіареного у ЗМІ містечка Гобітхіл, що у Верховині, звернулися до журналістів за допомогою.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посилання на Версії.

Люди вклали майже триста тисяч доларів і не отримали ні обіцяних будинків, ні «казкового» поселення, ні землі.

На початку за ідеєю поселення у Верховині мало бути схожим на село Хобітон, що у Новій Зеландії. Проте, з часом проект обріс гуцульським колоритом. Тут повинно було бути екомістечко з енергоощадними технологіями. Свій гімн, прапор, правила та навіть валюта «Йо» – це така собі «держава в державі». Автор ідеї Андрій Боєчко. Однак, за словами журналіста Романа Реведжука «казкова історія має іншу сторону медалі».

«Андрій Боєчко, прикриваючись владними можливостями, шахрайськими методами видурив у людей сотні тисяч доларів і у підсумку вирішив уникнути відповідальності», – відзначив журналіст.

Журналіст Роман Реведжук записав інтерв’ю з одним із інвесторів проекту Гобітхіл у Верховині.

«В лютому я вклав гроші. У мене мала бути хатинка – на території колиба… В червні повинно бути відкриття – проте, не відбулося. Але піар тривав, щоб продавати будинки. В серпні приїжджаємо – його (Боєчка) будинок готовий, колиба готова, вже навіть ведеться якийсь бізнес, який ми мали вести спільно, мав бути спільний дохід. А наших будинків нема. В результаті, ми створили об’єднуючий кооператив, запросили всіх і Боєчка особисто, бо хотіли від нього офіційного фінансового звіту. І власника землі, на якого все оформлено», – розповів представник обслуговуючого кооперативу «Гобітхіл», голова ревізійної комісії Павло Фіщук.

Чоловік запевняє, що вартість участі в проекті для кожного з майбутніх жителів Гобітхілу була різною. Тепер жителі створили ревізійну комісію і вимагають звіту.

«Сума для кожного була різна. Апетити росли від розкручування цього проекту. Нам казали, що ти буде власником будиночка, землі і співвласником цього містечка. Для нас була сума 20 тисяч доларів…
Ми створили обслуговуючий кооператив «Гобітхіл». До кооперативу увійшли 16 вкладників – потенційних можливих власників 18 будиночків з 22. В цьому проекті я теж один із вкладників… Історія почалася, як у казці. Дуже гарно в Інтернеті піарилася історія про це містечко…

В чому його шахрайство вищої марки? Він (Боєчко) казав, що за грішми від нього прийде людина. Це підрядник, який має патент на ці конструкції. Гроші візьме Олексій. Він приїхав до мене в офіс, взяв гроші, написав мені розписку і відвозив гроші Боєчку. Коли ми питали Боєчка, що нас 16 чоловік, ми дали 250 тисяч доларів, де ці гроші? А він відповідав: «А я що, щось у вас брав?». Всі питання до Олексія», – продовжив Павло Фіщук.

Люди хочуть максимального розголосу і готують колективну заяву про шахрайські дії. Кажуть, що до них окремо звертаються і обіцяють «повернути колись кошти», тільки б вони вийшли з кооперативу.

«Вже підрядник, якого Боєчко використав, як свого касира, написав заяву в поліцію. Нас (16 людей) долучили, як свідків. Також ми формуємо колективну заяву про шахрайські дії. Зараз шукаємо юриста. Тобто, колективну заяву хочемо написати на Боєчка, Єльцова. Якщо розібратися – це організована злочинна група, в якій у кожного була своя роль. Боєчко – це організатор, піарщик, який залучав кошти. Єльцов, який на місці показував, як це все буде, не маючи жодного документа, жодної правової підстави продавати ці будиночки, вони їх продавали. Вони залучили також місцевого, який займався землями… Ми хочемо розголосу, щоб люди більше не попалися до цього афериста, який зібрав гроші і нам розказує, що він пост здав і сказав самим між собою розбиратися і судитися, бо він тут ні при чому. І хочемо, щоб поліція не спустила це на гальма», – додав інвестор проекту.

Версії звернулися за коментарем через соціальну мережу Фейсбук на офіційну сторінку Андрій Боєчка. Однак, він ігнорує запит.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

 

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.