За забруднення довкілля прикарпатці цьогоріч уже перерахували понад 275 мільйонів гривень

Економіка, Новини, Суспільство

Впродовж 2020 року за забруднення навколишнього середовища суб’єкти господарювання Івано-Франківської області перерахували до зведеного бюджету понад 275 мільйонів гривень екологічного податку.

Зокрема, до державного бюджету спрямовано 163,5 мільйонів, а до місцевих прикарпатських бюджетів надійшло 111,6 мільйонів екологічного податку.

Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Галку.

Довідково. Порядок справляння екологічного податку регламентується статтями 240-250 Розділу VIII Податкового Кодексу. Об’єктом та базою оподаткування екологічним податком є обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами (п. 242.1 ст. 242 Кодексу).

Форма Податкової декларації екологічного податку затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 715 із змінами та доповненнями. Невід’ємною частиною Декларації є додатки (розрахунки), зокрема, розрахунок за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення здійснюється у додатку 1 до Декларації.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.