У Коломиї та Надвірній довелося передрукувати тисячі бюлетенів

Новини, Політика, Суспільство

У Коломийській районній ТВК та у Надвірнянській міській ТВК довелося передрукувати тисячі бюлетенів. У першому випадку у бюлетенях двічі повторювалася цифра «8», а у другому – у бюлетень включили не того кандидата.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на ОПОРУ.

У суботу, 24 жовтня, Коломийська районна територіальна виборча комісія передрукувала 48488 бюлетенів. Попередньо комісія своєю постановою затвердила текст виборчого бюлетеня. Так, у третьому територіальному виборчому окрузі на виборах до Коломийської районної ради  у територіальному списку «Радикальної партії Олега Ляшка» двічі повторюється цифра «8» у порядковості кандидатів.

За інформацією керівництва Коломийської районної ТВК, о 04:00 25 жовтня вони отримали передруковані бюлетені.

Також 24 жовтня виявили помилку у бюлетенях із виборів депутатів Надвірняської міської ради у третьому територіальному окрузі. Надвірнянська міська ТВК у своїй постанові при затвердженні тексту бюлетеня не включила бюлетень третього територіального округу  Богдана Степановича Остапюка від партії «Слуга народу», а включила у цей список Юрія Васильовича Остапюка , який балотується від партії «Слуга народу» у Надвірнянську міську раду у другому територіальному окрузі. Богдан Степанович Остапюк звернувся із скаргою до Надвірнянської міської ТВК.  Загалом передрукували 7717 бюлетенів.

Відповідно до частини 15 статті 242 Виборчого кодексу 15, особи, винні у протиправному псуванні виборчих бюлетенів, відшкодовують заподіяну шкоду в порядку, встановленому законом.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.