В Україну заборонили ввозити три російські дитячі книжки

Новини, Суспільство

Держкомтелерадіо відмовив ПП «Видавництво «Махаон-Україна» у ввезенні на територію України з метою розповсюдження трьох дитячих книг російського видавництва «Азбука-Аттикус», які пропагують державу-агресора, комуністичний тоталітарний режим і його символіку.

Таке рішення ухвалили на підставі негативного висновку експертної ради, про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення пресслужби Держкомтелерадіо.

Зокрема, не дали дозвіл на ввезення з метою реалізації дитячої книги «Транспорт» серії «Развиваем малыша», яка презентує малюкам російський танк і комуністичну символіку.

В іншій книзі для маленьких читачів «Копилка бесценных знаний: Изобретения, факты, открытия» глава про перші супутники Землі та освоєння космічного простору за часів СРСР ілюструється державним прапором РФ, що вводить в оману дітей і приписує державі-агресору чужі заслуги.

Книга під назвою «А почему небо голубое?», яка також не отримала дозволу на ввезення, пропонує дітям пізнавати світ через призму реалій, міфів і символів держави-агресора. Окремі її сторінки присвячені розлогому опису російського державного прапора, який, за інтерпретацією авторів, символізує і благородство, і чесність, і мужність, і ще велику кількість чеснот. Такий пропагандистський стиль книги не відповідає дійсності, де Росія захопила Крим, розв’язала війну на Донбасі і вбиває українців.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.