Коломия лідирує по кількості порушень виборчого процесу на Прикарпатті

Новини, Політика, Суспільство

Громадянська мережа “Опора” перед виборами в Івно-Франківську провела пресконференцію.

Координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРИ в Івано-Франківській області Богдан Морикіт розповів про перебіг виборчої кампанії на Прикарпатті, про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Місто.

Виборча кампанія пройшла у стислих термінах – 50 днів. Зазаначу, що вибирають кандидатів в обласну раду, до 6 районних і 15 міських рад і 47 сільських. Найбільш активно  агітацію здійснювали  партія “Європейська солоідарність” “Слуги народу”, “Батьківщина” “Свобода”, “Платформа громад”, “Удар”, “УГП”.

Найбільш активними кандидати у депутати буди в Івано-Франківську, Коломиї, Калуші.

За словами Богдана Морикота, найбільшим порушенням стало розміщення політичної  реклами на білбордах без зазначення вихідних даних. Зафіксовано агітацію у громадському транспорті Долини та Надвірної за партію “Платформа громад”.

Начальник прикарпатської поліції Володимир Голубош, каже що поліція може повінстю забезпечити порядок і безпеку виборчого процесу. У кожному районі створені мобільні групи поліцейських, які цілодобово нестимуть службу.

З початком виборчого процесу 130 повідомлень надійшло про порушення. Найбільше з Коломиї – 26. 17 звернень було з Надвірної. Уже 50 протоколів передано до суду.   Більшість порушень пов’язані з розповсюдженням агітаціїних листивіок і розміщення політичної реклами у заборонених місцях, – каже Голубош.

1400 поліцеських охоронятимуть бюлетені на виборчих дільницях. Зараз  уже майєе всі бюлетені розвезли на дільниці.

Також поліцейські патрулюватимуть на вулицях міст.

Богдан Морикіт нагадав, що завтра, 24 жовтня – день тиші і агітація заборонена.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.