Всенародне опитування Зеленського: ОАСК розглянув позов жителя Івано-Франківщини

Новини, Політика

Оголошення будь-яким суб’єктом владних повноважень про свої наміри на вчинення будь-яких дій на майбутнє не може бути розцінене судом як дія, яка порушує право позивача.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на «Судово-юридичну газету».

Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи за позовом щодо визнання протиправним оголошення Президента України Володимира Зеленського про проведення всенародного опитування громадської думки 25 жовтня 2020 року на виборчих дільницях. Із відповідним позовом до Президента України звернувся житель Івано-Франківської області, повідомляє пресслужба ОАСК.

«У рішенні суду йдеться, що обов’язковою умовою надання правового захисту судом є наявність реального порушення прав особи на момент звернення до суду. Оголошення будь-яким суб’єктом владних повноважень про свої наміри на вчинення будь-яких дій на майбутнє не може бути розцінене судом як дія, яка порушує право позивача. Виходячи з меж заявлених вимог та аналізу положень чинного законодавства суд дійшов висновку, що позов є необґрунтованим та недоведеним достатніми доказами, і відмовив позивачу у його задоволенні», — повідомляє ОАСК.

Зазначається, що суд відкрив провадження у справі та призначив її до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні 23 жовтня 2020 року о 08.00. У зв’язку із тим, що сторони, які були належним чином повідомлені, не прибули у судове засідання, суд продовжив розгляд справи у письмовому провадженні.

Рішення набирає законної сили відповідно до статті 255 Кодексу адміністративного судочинства України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що позивач просить ОАСК зобов’язати МОЗ забезпечити його російською вакциною від коронавірусу перед виборами.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.