Прикарпаття не отримало грошей на забезпечення виборчих дільниць засобами індивідуального захисту

Новини, Суспільство

Чергове навантаження на бюджети громад Прикарпаття принесли місцеві вибори, адже з Держбюджету не виділено обіцяних коштів на маски та дезінфектори для дільниць, організація голосування з дому наразі також під загрозою.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

На цьому наголосив виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України, регіональний консультант з бюджетних питань  Юрій Стефанчук.

“Через пандемію цьогорічні вибори будуть складними та потребуватимуть додаткової уваги й ресурсів щодо їх належного проведення і основне питання – це фінансування протиепідемічних заходів. Відповідно до інформації «Урядового порталу» прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що кошти для забезпечення виборчих дільниць засобами індивідуального захисту були перераховані до місцевих бюджетів та доручив головам облдержадміністрацій узяти під особистий контроль цей процес, оскільки у ЦВК є застереження щодо можливих несумлінних дій представників влади на місця.

Але гроші не прийшли й громади Прикарпаття для забезпечення безпеки виборців у своїх муніципалітетах з власного бюджету виділили понад 350 тис грн на придбання масок, антисептиків, рукавичок, гіпохлориду, приладів для вимірювання температури. Фактично за три дні до проведення місцевих виборів з Держбюджету не виділено обіцяних коштів на маски та дезінфектори для дільниць і організація голосування з дому наразі під загрозою” – пояснив Юрій Стефанчук.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.