Чорнобиль у Франківську (фото)

Новини, Суспільство

Чимало франківчан скаржаться на стан атракціонів у парку розваг, мовляв, давно поіржавіли та стали просто небезпечними.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Типовий Франківськ.

В свою чергу працівники підприємства, які опікуються цими каруселями не реагують на прохання містян.

Івано-Франківський парк атракціонів «Лис Микита» працює з 1994 року. Та чи можна вважати франківський парк атракціонів цілком безпечним?

Сезонна робота атракціонів розпочинається 25 травня і триває до 31 серпня, коли кількість відвідувачів найбільша. Після цього періоду атракціони працюють у міру відвідування і необхідності, періодично у святкові дні.

За франківськими атракціонами, зібраними у “Парк атракціонів Лис Микита” в міському парку, відповідає підприємець Олег Олексюк.

«Атракціони перевіряються, готуються, ремонтуються. Щороку ДП Карпатський Експертно-технічний центр Держпраці здійснює перевірку всіх механізмів щодо безпеки атракціонів», – стверджує бізнесмен.

Проте їх естетичний вигляд залишає бажати кращого. Атракціонам в середньому 25 років і очевидно, що їх зношеність ставить під загрозу життя та здоров’я відвідувачів.

Більшість атракціонів у парку застарілі і мають поганий вигляд. Вони потребують бодай елементарного покращення.

Для прикладу “Оглядове колесо” нещодавно оновили – на колесі замінили крісла, але сама конструкція залишилась у занедбаному стані. Не треба бути фахівцем, щоб зрозуміти наскільки це небезпечно.

“На цих гойдалках ні сьогодні, ні завтра я не покатаюся — страшно”, – каже відвідувачка парку Оксана.

Крім того, усі ці розваги коштують грошей, а ці каруселі справді небезпечні і єдине, що з ними роблять – це фарбують.

Нагадаємо, 1 вересня 2016 року двоє дітей травмувалися під час раптової зупинки ланцюгової каруселі.

Лише коли стається нещасний випадок, проблема якості атракціонів знову стає актуальною. Так коли ж власник почує прохання містян і відповідально віднесеться до свого бізнесу та здоров’я відвідувачів?

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.