На Прикарпатті план призову виконаний на 31%

Новини, Суспільство

Сьогодні, 20 жовтня, на засіданні обласної призовної комісії, яку очолює заступник голови облдержадміністрації Василь Івасик, обговорили хід осіннього призову 2020 року.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  ІФ ОДА.

За інформацією військового комісара обласного військового комісаріату перші команди призовників відправлені до війська. Наразі загальний план призову виконаний на 31%.

До Збройних сил України вже відправлено 50% призовників. До інших військових формувань України – Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної спеціальної служби транспорту – розпочнуться найближчими днями.

Звітуючи про результати діяльності Городенківської, Рожнятівської і Снятинської районних призовних комісій, їх керівництво запевнило членів обласної призовної комісії, що, незважаючи на пандемію, план призову встановлений обласним військкоматом буде виконано ними у зазначені терміни.

Щоденно проводяться медичні огляди призовників, вивчення їх особових справ, особисті бесіди з призовниками та ще ряд заходів. Кожному із майбутніх воїнів напередодні призову до війська проводять лабораторні аналізи крові на COVID-19 і тільки за цими результатами призовними комісіями приймається остаточне рішення щодо їх служби в армії.

Призовна кампанія проходить із дотриманням усіх карантинних вимог: дистанціювання, носіння масок та дезінфекція приміщень.

Нагадуємо, що призовники не будуть залучатися до виконання завдань у зоні проведення ООС, а призов громадян України віком 18-19 років проводитиметься за їхнім бажанням (за письмовою заявою).

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.