«Червона» зона: Влада Івано-Франківська організувала жителям трансфер, щоб потрапити на потяг до Києва

Здоров'я, Новини, Суспільство

Як мінімум два тижні пасажири не зможуть купити квиток з Івано-Франківська, Тернополя, Дубна та Здолбунова Рівненської області, Хмельницького та кількох населених пунктів області.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Громадське радіо.

Все це у зв’язку з тим, що ці міста потрапили до «червоної» карантинної зони. Відтак, щоб сісти на потяг «Івано-Франківськ – Київ» пасажири їдуть до іншого населеного пункту. Найближча станція – Галич, у 20-ти кілометрах від міста. Потяг відправляється ввечері, коли громадський транспорт уже не працює.

Як повідомив Громадському радіо мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, щоб допомогти людям потрапити до місця призначення, міська влада вирішила організувати таким пасажирам трансфер.

«О 22 годині у нас є потяг. Відповідно, щодня з 21 години на вокзалі люди мають можливість сісти на трансфер і доїхати до Галича», – каже він.

За його словами, громадський транспорт та міжміські автобуси курсувати продовжують, додаткових обмежень в місті не вводили, адже захворюваність не збільшилася.

«Змінилися лише показники, за якими тепер визначають карантинну зону. Саме тому Франківськ потрапив до червоної», – зазначив він.

Уряд продовжив адаптивний карантин до кінця року. Президент Володимир Зеленський обіцяє знову запровадити жорсткий карантин, якщо добова кількість інфікованих перевищуватиме 9,5 тис. нових інфікованих. А за рішенням Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Укрзалізниця» тимчасово припинила продаж квитків на певних станціях.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.