ЦВК достроково припинила повноваження всього складу Івано-Франківської обласної ТВК

Новини, Політика

Під час засідання ЦВК розглянула окремі питання діяльності Івано-Франківської обласної  територіальної виборчої комісії.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сайт ЦВК.

Зокрема, Комісією було встановлено, що вказана ТВК у встановлений законодавством строк не здійснила заходи із забезпечення виготовлення інформаційних плакатів та інформаційних буклетів місцевих організацій політичних партій – суб’єктів виборчого процесу з чергових виборів депутатів Івано-Франківської обласної ради 25 жовтня 2020 року, що в свою чергу порушує їхні права і права виборців. Разом з тим Комісія констатувала, що станом на момент розгляду цього питання зазначена територіальна виборча комісія не забезпечила здійснення вказаних заходів.

Відтак, ЦВК встановила факт одноразового грубого порушення Івано-Франківською обласною ТВК Виборчого кодексу України та достроково припинила повноваження всього її складу.

При цьому встановлено, що місцеві організації політичних партій, за поданням яких до складу цієї комісії було включено осіб, повноваження яких достроково припинено постановою ЦВК, можуть не пізніше 15 години 20 жовтня 2020 року подати до Комісії кандидатури для включення до її складу.

Окрім того,  Комісія зобов’язала Івано-Франківську обласну ТВК після сформування її нового складу невідкладно забезпечити виготовлення відповідних інформаційних плакатів та буклетів. А також – звернула увагу вказаної комісії на неухильне дотримання вимог законодавства в ході реалізації повноважень щодо підготовки і проведення місцевих виборів та організації своєї роботи.

Також ЦВК звернулася до Національної поліції України для проведення перевірки викладених у постанові Комісії обставин та в разі виявлення підстав вжиття згідно із законодавством України заходів реагування.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.