Степанов: Засобів захисту в лікарнях вистачить як мінімум на два місяці

Здоров'я, Новини, Суспільство

Залишків всіх засобів індивідуального захисту в лікарнях, а також по всій Україні вистачить не менше, ніж на два місяці.

Про це під час брифінгу у вівторок, 13 жовтня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інормує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ.

За його словами, на сьогодні ситуація із забезпеченням засобами індивідуального захисту набагато відрізняється від тієї, яка була у квітні цього року.

«У лікарнях, визначених для лікування хворих на COVID-19 на сьогоднішній день з усіх без винятку засобів індивідуального захисту у нас цілком (по країні за 92 доби залишків), 75 діб. Я маю на увазі, що це костюми біологічного захисту, що це рукавички, це маски, це респіратори. Тобто, по кожному з цих видів засобів індивідуального захисту у нас відповідні залишки не менше, ніж два місяці цілком покриті. Зрозуміло, що вони використовуються, додаються нові», – сказав Степанов.

Глава МОЗ запевнив, що зараз всі медики забезпечені засобами індивідуального захисту і вони більше не змушені купувати їх своїм коштом.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.