Франківці вийшли на протест проти масового вбивства собак (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Сьогодні, 13 жовтня під обласною державною адміністрацією зібралися небайдужі франківці з акцією протесту проти масового вбивства тварин.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Люди зібрали близько 25-заяв, з якими планують зараз направитися до поліції, пишуть Галицькі Гроші.

Голова благодійної організації “Дім Сірка” Наталія Когут каже, що волонтери ймовірно виявили людину, яка скуповувала речовину, якою труїли собак.

“По місту практично всі тварини стерилізовані. Ми не маємо в можливості брати їх до притулку бо місць взагалі немає,” – каже Когут.

Франківчанка Людмила розповіла що брала участь у порятунку безпритульної собаки, яка теж отруїлася.

“Це страшно, у собаки піна йшла з роту і її трясло,” – каже жінка

На щастя тваринку вдалося врятували, її передали ветеринарам на лікування.

У лютому тварин травили речовиною “фасфіт цинку”. Зараз кажуть що франківські лабораторії не можуть визначити речовину

Уляна Трончук, представниця організації “Добре серце” зазначає, що є припущення, що тварин травлять речовиною «ізоніазит». Її достатньо вдихнути, щоб тварино отруїлася.
За даними Андріана Волгіна, на вулиці Хіміків і недалеко від міського озера подали запити щодо купівлі цього препарату в аптеках.
“Фармацевти описали ідентично особу яка питала про препарат. Препарат дешевий і ми припускаємо що ця особа могла травити наших улюбленців. Це високих худий чоловік з довгим волоссям,” – каже Волгін.
Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.