Король Таїланду помилував всіх ув’язнених в країні українців. Деякі з них були засуджені до 50 років

Новини, Суспільство
Король Таїланду Рама Х помилував усіх ув’язнених громадян України, які відбували покарання у в’язницях королівства. Всього 16 людей змогли отримати значне скорочення термінів або ж вийти з в’язниці.
Про це повідомляє посольство України в Таїланді, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на hromadske.

Завдяки королівському помилуванню семеро громадян України звільнили з-під варти. За повідомленням посольства, найближчим часом вони повернуться додому.

Також двоє людей змогли отримати скорочення терміну ув’язнення на шосту частину (не враховуючи часу, проведеного в ув’язненні), а ще сімом українцям скоротили терміни вдвічі.

Зазначається, що деякі з українців були засудженні до 50 років ув’язнення. Правоохоронці Таїланду звинувачували їх у контрабанді наркотиків та фінансових злочинах.

Що цьому передувало?

Нагадаємо, минулого року омбудсменка України Людмила Денісова повідомила, що поїде до Королівства Таїланд, щоб домовлятися про помилування двох українців, Вячеслава Хлєбки та Ярослава Яновського, засуджених до 25 років.

Міністерство соціальної політики у 2017 році встановило цим громадянам статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми. У 2019 році цей статус їм продовжили.

У Таїланді вони відбувають покарання за злочин, пов’язаний із незаконним перевезенням наркотичних речовин. Денісова зазначала, що у тайських в’язницях є низка порушень санітарних умов, а засуджені українці потребують медичної допомоги. Після відвідин омбудсменки, тайська сторона пообіцяла посприяти у розгляді клопотань про помилування ув’язнених українців.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся новини м.Івано-Франківська та області першими!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.