У Зеленського закликали Мінфін і ДУС скоротити видатки на Офіс президента

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Голова Офісу президента Андрій Єрмак звернувся до керівництва Мінфіну та Держуправління справами з проханням допрацювати проект держбюджету-2021 для розумного скорочення видатків на забезпечення діяльності Офісу президента.

«Президент України Володимир Зеленський вимагає від усіх органів влади жорсткої економії. Всі видатки повинні бути добре обґрунтованими та нагально необхідними. Всіх чиновників, хто дозволить собi неадекватні витрати, будуть нещадно звільняти, а кожну підозрілу витрату – ретельно перевіряти», – заявив Єрмак, про це інформує  Голос ІФ з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Єрмак додав, що розуміє необхідність виконання законодавства України щодо підвищення тарифних ставок працівникам бюджетної сфери через поетапне підняття мінімальної зарплати, заплановане у 2021 році. Таке рішення було абсолютно справедливим, оскільки досі мінімальна зарплата була нижчою за реальний прожитковий мінімум у країні.

“Водночас я закликаю урядовців і народних депутатів знайти можливість скоротити інші видатки, без яких ми можемо пройти цю кризу», – підкреслив Єрмак.

За його словами, на сьогодні чисельність працівників Офісу президента найнижча за останні 10 років (419 при максимальній кількості 579 у 2014-му).

Він також заявив, що у разі неможливості зменшити інші видатки президент готовий піти на 10-відсоткове скорочення працівників Офісу президента.

Раніше міністерство фінансів направило на розгляд уряду проект державного бюджету на майбутній рік. Передбачено підвищення зарплат і пенсій для українців.

Проект державного бюджету України на 2021 рік передбачає зростання ВВП на рівні 4,6%, інфляцію на рівні 7,3%, повідомив на брифінгу міністр фінансів країни Сергій Марченко.

У 2021 року Україні доведеться заплатити власникам ВВП-варантів 1,154 млрд грн.

Всі важливі Новини Івано-Франківська – Голос  тут.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.